Opći uvjeti kupnje

Plaćanje i dostava

Naručenu robu moguće je platiti na dva načina:

 1. Plaćanje pouzećem: Iznos računa podmirujete u gotovini prilikom preuzimanja paketa. Dostavu obavlja kurirska služba koja vas na dan isporuke kontaktira.
 2. Virmanom, na naš žiro-račun

PLAĆANJE POUZEĆEM

Želite li platiti gotovinom dostavljaču – odaberite plaćanje pouzećem. Dobro je imati pripremljen točan iznos kako bi primopredaja bila brža. Robu pakiramo i šaljemo odmah po primitku narudžbe. Kod preuzimanja paketa platit ćete ukupnu vrijednost robe i dostave. Kod plaćanja pouzećem (gotovinom) Hrvatska pošta dodatno naplaćuje naknadu za platni promet u visini 1,83% od iznosa dostave. Dostavu obavlja kurirska služba. Ako ste naručili robu pouzećem i odbili je preuzeti kad dođe do vas, a pošiljka nije oštećena, nećete morati snositi troškove poštarine, no sljedeći put moći ćete naručiti samo uz druge načine plaćanja ili se poštarina ponovnog slanja istog paketa uvećava za 25 kn.

VIRMANOM, UPLATOM NA ŽIRO RAČUN

Po završetku narudžbe s odabirom virmanskom plaćanja, emailom ćemo Vam poslati predračun. Račun možete platiti na šalteru banke ili pošte općom uplatnicom ili internet bankarstvom.

Robu pakiramo i šaljemo tek po primitku uplate. U slučaju da vašu uplatu ne zaprimimo unutar sljedeća 3 radna dana, smatrat ćemo da ste odustali od narudžbe.

Podaci koje trebate upisati su sljedeći:

MARTINIK j.d.o.o., Ulica Alojzija Stepinca 17, 33000 Virovitica
IBAN: HR5924840081135121029
U poziv na broj odobrenja upišite broj narudžbe (bez znaka #)

RAČUN

Račun za narudžbu dostavljamo u pošiljci zajedno s robom.

Dostava

PODRUČJE DOSTAVE

Robu dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske.

TROŠAK DOSTAVE

Cijena dostave je podjeljena u dva razreda:

 • vrijednost narudžbe do 350,00 kuna – 25 kuna
 • vrijednost narudžbe iznad 350,00 kuna – besplatna dostava

Kad primimo vašu narudžbu, naručenu robu predat ćemo na dostavu kurirskoj službi.

VRIJEME ISPORUKE

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom do 13 sati obrađujemo isti dan kako bi u većini slučajeva naručena roba isti dan bila predana dostavnoj službi. Narudžbe nakon 13 sati radnim danom (osim petkom) predajemo sljedećega dana, dok se narudžbe od petka nakon 13 sati predaju ponedjeljkom. Ponedjeljkom obrađujemo i narudžbe pristigle tijekom subote i nedjelje.

Nažalost nismo u mogućnosti utjecati na brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe.

Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke, pošiljka se vraća nama.

Obavezujemo se da ćemo vašu narudžbu pravovremeno isporučiti, ukoliko ste vaše podatke ispunili u potpunosti točno i istinito.


Predugovorna obavijest

Na uvjete poslovanja i korištenja stranice www.martinik.hr i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije. Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08). Obratite posebnu pozornost na razliku uvjeta koji se odnose između kupovine (ugovora) na prodajnom mjestu u trgovini i kupovine (ugovora) sklopljenog na daljinu (Internet trgovina , kupovina putem telefona kataloška prodaja). U uvjetima poslovanja i korištenja možete pronaći i:

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA
STANDARDNI INFORMACIJSKI OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

MARTINIK  j.d.o.o. registrirana u Hrvatskoj. Matični broj: 05124905 OIB: 34194106283

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije Kupac će odmah biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača.

CIJENE PROIZVODA I USLUGA istaknute na Internet stranicama, reklamama i u katalozima izražene su u kunama. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave. Obveznik nije u sustavu PDV-a, PDV nije obračunat temeljem čl. 90 st.1 i st.2 Zakona o PDV-u (Narodne Novine br. 73/13)

TROŠKOVI DOSTAVE priopćavaju se prilikom naručivanja i ovise o dostavnoj službi koja će biti izabrana i sukladno tome se naplaćuju.

MARTINIK j.d.o.o. zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji, te reklamnom prikazu proizvoda. Sva prava kupca na reklamacije i povrate opisana su u ovim uvjetima.

NAČINI PLAĆANJA
a) Plaćanje pouzećem: Iznos računa podmirujete u gotovini prilikom preuzimanja paketa.
b) Plaćanje uplatom na žiro račun
c) Plaćanje po predračunu

ISPORUKA PROIZVODA: Naručene artikle isporučujemo Hrvatskom Poštom ili drugom kurirskom službom. Isporuka će uslijediti u roku od 3 do 7 radnih dana od dana narudžbe, a najkasnije u zakonom propisanom roku od 30 dana. Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvod nemamo na zalihi ili ga više ne možemo naručiti dužni smo kupca obavijestiti pisanim, a kupac ima pravo odustati od narudžbe/ugovora ili pristati na naknadni rok za isporuku. Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljaka.

REKLAMACIJE PROIZVODA se priznaju samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje.
Slipovi kartica i slične potvrde ne mogu zamijeniti račun. Bez računa nema reklamacija.
U slučaju reklamacije proizvoda zbog nedostataka ili skrivenih mana, proizvod pošaljite na adresu MARTINIK  j.d.o.o. ili nas kontaktirajte na broj telefona: +385953300040.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu (Internet trgovina, kupovina putem telefona, kataloška prodaja) može raskinuti ugovor ne navodeći razlog za to (Članak 72. ZZP), u roku četrnaest (14) dana od primitka robe, uz pretpostavku da je prije toga dobio potvrdu prethodne obavijesti.

U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP). Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti.
Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.

Ostala prava i obveze su navedene u priloženom Standardnom Informacijskom Obrascu za jednostrani raskid ugovora.

Obavijest o načinu pisanog prigovora potrošača

Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.), možete poslati putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte kao i u poslovnim prostorijama /trgovinama u kojima se nalazite. Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnim prostorijama/trgovinama, trgovac je dužan odmah pisanim putem ovjeriti njegov primitak .

Ostali načini podnošenja prigovora:

 • Na adresu: MARTINIK j.d.o.o., Ulica Alojzija Stepinca 17, 33000 Virovitica
 • Na e-mail adresu: info@martinik.hr

Kako bi Vam sukladno članku 10. stavak 5. Zakona potvrdili primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorili, molimo Vas da navedete točne podatke za primitak istog.


Reklamacije i povrati

U slučaju reklamacije, oštećenja prilikom dostave, pogreške kod prijenosa podataka ili nekog drugog nedostatka, molimo vas da nam se javite u roku od dva radna dana od primitka pošiljke. Kupac je dužan uputiti reklamaciju MARTINIK  j.d.o.o. i to e-mailom na info@martinik.hr, telefonski na +385953300040, pismeno u zakonskom roku od 14 dana.

Pravo na reklamacije korisnik stječe ako:

 • roba nije isporučena po uputama iz narudžbe
 • isporučena roba ne odgovara standardima
 • je došlo do oštećenja prilikom isporuke

Pri primitku robe provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje, to je odmah nužno napomenuti jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

Sve navedene pritužbe riješit ćemo u dogovoru s naručiteljem, odnosno primateljem robe.


Uvjeti kupovine

Definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na našim stranicama. Isporučitelj (Prodavatelj) je MARTINIK  j.d.o.o. Kupac robe je posjetitelj web shopa koji odabere barem jedan proizvod i pošalje narudžbu Prodavatelju, plati pouzećem (gotovinom prilikom dostave) ili uplatom na žiro račun. Putem web shopa www.martinik.hr kupcu je omogućena kupnja svih proizvoda koji se nalaze na stranicama Prodavatelja. Valuta je Hrvatska kuna (HRK). Obveznik nije u sustavu PDV-a, PDV nije obračunat temeljem čl. 90 st.1 i st.2 Zakona o PDV-u (Narodne Novine br. 73/13)

 1. USLUGA
 • Glavne karakteristike proizvoda, način uporabe, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave vrijede u trenutku zaključene narudžbe. U slučaju promjene roka dostave ili bilo koje druge važne okolnosti za izvršenje narudžbe, odmah će Vas obavijestiti prodajni agenti iz pozivnog centra.
 • Proizvodi na zalihi bit će Vam dostavljeni u roku 3 do 7 radnih dana od dana potvrđene narudžbe, a o roku dostave za proizvode koje je potrebno dodatno naručiti obavijestit će Vas na vrijeme prodajni agent.
 • Cijena proizvoda vidljiva je u formi za narudžbu i prije no što zaključite narudžbu. Na taj se iznos doda trošak poštarine, a obavijest dobijete na vaš e-mail. Sve ove informacije o Vašoj elektronskoj narudžbi primit ćete i elektronskim putem, na elektronsku adresu koju ste naveli u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Ukoliko ne primite ovu obavijest, postoji mogućnost da ste unijeli pogrešnu adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju Vas molimo da nas kontaktirate na: info@martinik.hr ili nazovite +385953300040 kako biste provjerili je li narudžba zaprimljena.
 1. ONLINE KUPOVINA
 • Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem izbornika i popunjavanjem elektroničkoga formulara. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kad kupac završi cijeli postupak narudžbe.
 • Obavijest o potvrdi narudžbe Kupac će primiti na e-mail adresu (adresu e-pošte) unesenu u elektronički obrazac.
 • Prodavatelj se obvezuje na internetskoj stranici martinik.hr redovito održavati i davati Posjetiteljima i Kupcima jednoznačne, jasne, lako razumljive informacije o proizvodima u ponudi, na način prilagođen sredstvima daljinske komunikacije.
 • U trenutku naručivanja pojedinog proizvoda iz ponude, Korisnik pristajanjem na ove Uvjete korištenja potvrđuje da je obaviješten:
  – o imenu, tvrtki ili nazivu, matičnom broju i sjedištu Prodavatelja;
  – načinima na koje može iznijeti svoje prigovore;
  – proizvodima ili uslugama koji se nude te njihovom nazivu, glavnim svojstvima proizvoda ili usluge;
  – cijeni proizvoda ili usluge, uključujući sva porezna i druga davanja;
  – troškovima dostave proizvoda;
  – načinu plaćanja;
  – načinu i roku isporuke proizvoda ili pružanja usluge;
  – potrošačkom pravu;
  – razdoblju u kojem ponuda ili cijena vrijede;
  – Uvjetima korištenja.
 • Ako Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca telefonski ili putem e-pošte te ga obavijestiti o navedenom. Kupac tada ima opciju otkazati naručeni proizvod ili zatražiti zamjenski proizvod.
 1. PODACI O ISPORUCI
 • Dostava proizvoda se naplaćuje, s uključenim troškovima pakiranja, pri preuzimanju proizvoda.
  Početna cijena poštarine je 25 kuna, a povećava se sukladno težini paketa i načinu otpreme ( GLS, Hrvatska pošta, kurirska dostava HP ekspres i drugi otpremnici). Ako proizvod imamo na zalihama, dobit ćete ga u roku 3 do 7 radnih dana od dana zaključene narudžbe. Ukoliko Vam zbog neplaniranih okolnosti naručeni proizvod ne možemo isporučiti u navedenom vremenu, kontaktirat će Vas prodajni agent koristeći kontakt podatke koje ste naveli pri naručivanju.
 • Naručeni proizvod plaćate prilikom dostave, pri preuzimanju paketa ili uplatom na službeni žiro račun, ovisno o Vašem izboru.
 1. POVRAT I REKLAMACIJE PROIZVODA

Ukoliko niste zadovoljni naručenim proizvodom, imate ga pravo vratiti uz predočenje računa. Povrat novca u visini vrijednosti proizvoda izvršit ćemo Vam u roku 30 dana od dana primitka proizvoda poštanskom uputnicom na Vašu kućnu adresu.

Rokovi unutar kojih kupac može vratiti proizvod i dobiti povrat novca:

 • 14 dana od dana primitka proizvoda za koji pri preuzimanju utvrdite da ne odgovara Vašim očekivanjima prema izvršenoj promidžbi
 • Postupak vraćanja proizvoda
 • Proizvodi koje vraćate, moraju pri povratu biti potpuno neoštećeni i u nepromijenjenoj količini, te u originalnoj ambalaži.
 • Možete ga poslati poštom na adresu: MARTINIK j.d.o.o., Ulica Alojzija Stepinca 17, 33000 Virovitica. Ukoliko proizvod šaljete poštom, poslat ćete ga na svoj trošak. Novi proizvod poslat ćemo na Vašu kućnu adresu, na naš trošak poštarine.

Važna napomena: Ako želite reklamirati, zamijeniti ili vratiti proizvod, uz njega obavezno morate imati račun

Za sve dodatne informacije možete nazvati naš broj: +385953300040

Sukladno čl. 10. st. 3. Zakona o zaštiti potrošača ( ”Narodne novine, br. 41/14, 110/15) Kupac može podnijeti prigovor kojim iznosi svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili na kvalitetu pružene usluge, u pisanom obliku na adresu:

MARTINIK j.d.o.o., Ulica Alojzija Stepinca 17, 33000 Virovitica, Hrvatska
ili e-mail adresu: info@martinik.hr

Odgovor na pisani prigovor potrošača Prodavatelj će dati u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora pa stoga Kupac u svom prigovoru treba navesti kontakt adresu za dostavu odgovora.

Rok za sve reklamacije iznosi 8 dana od primitka robe.

 1. ODUSTAJANJE OD NARUDŽBE

U slučaju odustajanja od narudžbe napravljene na internetskim stranicama martinik.hr kontaktirajte nas:
• na broj telefona: +385953300040
• na e-mail adresu: info@martinik.hr